Υπογραφή Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας με το St. Kliment Ohridski University of Bitola, FYROM

Οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων «Άγιος Κλιμέντιος Αχρίδας» του Μοναστηρίου και του «Αριστοτελείου» Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Sasho Korunovski και Μήτκας Περικλής, σήμερα στο Μοναστήρι υπέγραψαν συμφωνία διμερούς συνεργασίας.

 

Οι πολιτιστικοί δεσμοί που υπάρχουν ήδη μεταξύ Μοναστηρίου και Θεσσαλονίκης, καθώς και μεταξύ των περιφερειών, θα πρέπει να αναβιώσουν και ακαδημαϊκά, δήλωσε ο Sasho Korunovski, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μοναστηρίου, μετά την σημερινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.

 

Το «Αριστοτέλειο» Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα βασικά πανεπιστήμια στα Βαλκάνια και με αυτή την έννοια το πανεπιστήμιο μας ως νεώτερο και μικρότερο, έχει τι να διδαχθεί και να συνεργαστεί ως ίσος εταίρος στα επερχόμενα προγράμματα, είπε ο Korunovski.

 

Το «Αριστοτέλειο» Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1926, και φοιτούν σε αυτό περίπου 70.000 φοιτητές σε 11 Σχολές με 40 Τμήματα στη Θεσσαλονίκη και 1 Τμήμα στην πόλη των Σερρών. Στο Πανεπιστήμιο εκπροσωπούνται όλα τα επίπεδα της μελέτης, αναπτύσσονται ερευνητικές δραστηριότητες και, συνεπώς, μόνο σε αυτό τον τομέα απασχολούνται περίπου 3.000 νέοι επιστήμονες.

 

- Η συμφωνία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση προσέγγισης και εταιρικής σχέσης μεταξύ διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού των δύο πανεπιστημίων. Βασίζεται στην υπάρχουσα σχέση μεταξύ των δύο πόλεων, της Θεσσαλονίκης και του Μοναστηρίου και ελπίζουμε ότι αυτή η ακαδημαϊκή βεβαίωση της συνεργασίας θα επιτρέψει νέα συνεργασία μέσω ερευνητικών προγραμμάτων ανάπτυξης και πάνω απ' όλα, ανταλλαγή προσωπικού και από τα δύο πανεπιστήμια, δήλωσε ο Πρύτανης του (σ.μ. ΑΠΘ) Περικλής Μήτκας.

 

Η υπογραφή της συμφωνίας για τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων γίνεται στο πλαίσιο προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου «Άγιος Κλιμέντιος Αχρίδας» οι οποίες είναι αφιερωμένες στα 1.100 χρόνια από την επέτειο του θανάτου του Αγίου Κλιμέντιου Αχρίδας.