Εκθέσεις - εντυπώσεις υποτρόφων φοιτητών από τη συμμετοχή τους στο θερινό σχολείο Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και του Al. Cuza, Iasio της Ρουμανίας.

Αποσπάσματα εκθέσεων από την συμμετοχή των εξής φοιτητών μας:

- Μιχαλάτου Νεφέλη (Τμ. Ψυχολογίας) – University of Belgrade

- Μπουλούμης Βύρων (Τμ. Μαθηματικών) – University of Belgrade

- Δαυίδ Παναγιώτης (Τμ. Φιλολογίας) – Al. I. Cuza, Iasi, Romania

στο πλαίσιο των Συμφωνιών Επιστημονικής Συνεργασίας, για συμμετοχή σε Θερινά μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού, χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα εκ μέρου μας..

 

«θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους αγωνίζονται στο ΑΠΘ προκειμένου να κρατηθεί ψηλά και διοργανώνουν τέτοιου είδους προγράμματα βοηθώντας τους φοιτητές να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν μια ζωή!!!» Μπουλούμης Βύρων

 

« Επρόκειτο εμφανώς για μια μοναδική εμπειρία, εκπαιδευτικά και πολιτισμικά προσανατολισμένη, που μου χάρισε πολύτιμα εφόδια ζωής και υπέροχες αναμνήσεις στην όμορφη πόλη του Ιασίου και η οποία θα παραμείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στη μνήμη μου για πάντα.» Δαυίδ Παναγιώτης

"Είναι ευλογία που υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα, ανοίγουν διάπλατα τους ορίζοντες, την αλληλοσυνεργασία και δίνουν ένα γερό πλήγμα σε οποιαδήποτε ξενοφοβική διάθεση. Είναι επένδυση στο μέλλον, σε προσωπικό και πανεπιστημιακό επίπεδο, γι αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να παρακαλέσουμε τις αρχές του ΑΠΘ να συνεχίσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες."   Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Τμ. Ψυχολογίας.

"Τελείωνοντας θα ήθελα να πω πως παρόλες τις ανασφαλείες που είχα στην αρχή όλα άλλαξαν πολύ γρήγορα μόλις άρχισα να γνωρίζω και τα παιδιά που ήμασταν μαζί και αρχίσαμε να επικοινωνούμε και να δενόμαστε όσο περνούσαν οι βδομάδες.Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο θεσσαλονίκης που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να μάθω μια νέα γλώσσα και να ζήσω σε μια τόσο όμορφη πόλη ,όπως και το αντίστοιχο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου που πραγματικά ήταν εξαιρετικό σε όσα μας πρόσφεραν με την υποτροφία.Εύχομαι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και όλο και πιο πολλοί φοιτητές να ζήσουν αυτή την εμπειρία!!"

Aγγελίδου Δέσποινα, Φοιτήτρια στο Τ.Ε.Φ.Α.Α , Α.Π.Θ

 

 

 

 

Συννημμένα: