“Διαγωνισμός Έρευνας και Διάσωσης” μεταξύ φοιτητών πανεπιστημίων του Δικτύου Balkan Universities Association (BUA) (4 φωτο)

Το Δίκτυο Balkan Universities Association, στο οποίο το ΑΠΘ είναι μέλος, διοργάνωσε διαγωνισμό με τίτλο “Διαγωνισμός Έρευνας και Διάσωσης” μεταξύ φοιτητών πανεπιστημίων του Δικτύου στην Τουρκία και συγκεκριμένα από τις 20 έως τις 26 Μαΐου 2024, στο φυσικό πάρκο Gökçetepe στην περιοχή Keşan της Αδριανούπολης. Το ΑΠΘ εκπροσώπησαν επάξια κατακτώντας την τρίτη θέση εννέα φοιτητές του Ιδρύματός μας.

Σε δηλώσεις τους  φοιτητές του ΑΠΘ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την αξέχαστη εμπειρία που άφησε πίσω της εκτός από μια ξεχωριστή ανάμνηση και πολλές νέες φιλίες στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

H εμπειρία τους απέδειξε ότι στην έρευνα και τη διάσωση απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η γνώση ξένων γλωσσών, η ταχεία αντίδραση και αρωγή γειτονικών χωρών και η συνδρομή ατόμων από διαφορετικά επαγγελματικά και  μορφωτικά υπόβαθρα.

Ο πρωταρχικός στόχος του Balkan Universities Association (BUA) είναι να διαμορφώσει ένα πρωτοποριακό όραμα για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των πανεπιστημίων ή των ερευνητικών κέντρων στην περιοχή των Βαλκανίων στη βάση κοινών αξιών, ενθαρρύνοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της εποχής και να δημιουργήσει ένα επιστημονικό δίκτυο στους τομείς της γλώσσας, του πολιτισμού, της τέχνης, της ιστορίας, της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού και να προωθήσει συνεργατικά επιστημονικά έργα στους τομείς αυτούς.

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Invitation to the brokerage event ‘Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture, and Clean Environment for a Healthy Life’

Υποτροφίες έρευνας για υποψήφιους διδάκτορες και νέους μεταδιδάκτορες

Δυνατότητα 2 προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών για σπουδές ενός εξαμήνου στο Beihang University, Κίνα, εαρινό εξάμηνο 2024-2025

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Jeonbuk National University της Ν. Κορέας στο ΑΠΘ στις 17.9.2024

Δυνατότητα σπουδών για το εαρινό εξάμηνο 2024_2025 στο The Education University of Hong Kong της Κίνας