Δυνατότητα 2 προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών για σπουδές ενός εξαμήνου στο Beihang University, Κίνα, εαρινό εξάμηνο 2024-2025

Προς τις Γραμματείες των Τμημάτων:

 

  • Μαθηματικών
  • Φυσικής
  • Χημείας
  • Πληροφορικής
  • Χημικών Μηχανικών
  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ

 

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας του ΑΠΘ με το Beihang University της Κίνας, περιήλθε στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ενημέρωση εκ μέρους του Κινεζικού συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου, για δυνατότητα σπουδών κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, 2 προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του ΑΠΘ. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες από το συνημμένο αρχείο.

Ο/Η υποψήφιος/α φοιτητής/τρια πρέπει να έχει ολοκληρώσει κατ’ ελάχιστον το τέταρτο (4ο) εξάμηνο σπουδών του (δύο πλήρη έτη σπουδών). Ο συνολικός χρόνος σπουδών των υποψηφίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο έτη από τον ενδεδειγμένο χρόνο σπουδών (ν+2). Απαραίτητη, επίσης, είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ η γνώση της κινεζικής θα συνεκτιμηθεί.

Οι φοιτητές/τριες θα έχουν απαλλαγή διδάκτρων και θα πρέπει να καλύψουν εξ ιδίων το κόστος οδοιπορικών εξόδων, διαμονής στην φοιτητική εστία (~125 €/μήνα), ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης (~ 60 € άπαξ) και διατροφής.

 

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση έως τη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024.

 

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί βάσει αλγορίθμου στην επιλογή των 2 πλέον αρίστων φοιτητών και θα προωθήσει κατόπιν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά τους στο Πανεπιστήμιο του Beihang της Κίνας.

Προσοχή: οι επιλεγέντες φοιτητές θα πρέπει να διαθέτουν διαβατήριο έως τις 13.10.2024, καθώς μέχρι την ημερομηνία αυτή θα τους ζητηθεί να στείλουν στο Τμήμα μας φωτοαντίγραφό του, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών.

Συνημμένο: Beihang_University_Fact_Sheet_2024-2025

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Invitation to the brokerage event ‘Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture, and Clean Environment for a Healthy Life’

Υποτροφίες έρευνας για υποψήφιους διδάκτορες και νέους μεταδιδάκτορες

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Jeonbuk National University της Ν. Κορέας στο ΑΠΘ στις 17.9.2024

Δυνατότητα σπουδών για το εαρινό εξάμηνο 2024_2025 στο The Education University of Hong Kong της Κίνας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το The Education University of Hong Kong (EdUHK) στο ΑΠΘ στις 3.9.2024