Επίσκεψη φοιτητών του ΑΠΘ στο Αιολικό Πάρκο Γραμματικάκη, μαζί με φοιτητές του Beijing Foreign Studies University της Κίνας

Στις 26 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη στο Αιολικό Πάρκο Γραμματικάκη φοιτητών από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και από το κινεζικό πανεπιστήμιο Beijing Foreign Studies University, με το οποίο το ΑΠΘ έχει υπογράψει Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας.

 Η επίσκεψη διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνούς Επικοινωνίας Κινεζικού Πολιτισμού μαζί με την Ακαδημία Σύγχρονης Κίνας και Παγκόσμιων Σπουδών, σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Διάλογος Διεθνών Ηγετών Νέων».

 Η κινεζική πλευρά ανέλαβε τη μεταφορά των συμμετεχόντων, τη διαμονή τους στην Αλεξανδρούπολη για μία νύχτα και όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της επίσκεψης.

 Η επίσκεψη ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των φοιτητών του ΑΠΘ και των φοιτητών του Beijing Foreign Studies University, καθώς και ευκαιρία μελέτης της λειτουργίας ενός αιολικού πάρκου από κοντά.

 Η συνάντηση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας και ανοίγει νέους ορίζοντες για μελλοντικές συνεργασίες ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια.

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Invitation to the brokerage event ‘Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture, and Clean Environment for a Healthy Life’

Υποτροφίες έρευνας για υποψήφιους διδάκτορες και νέους μεταδιδάκτορες

Δυνατότητα 2 προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών για σπουδές ενός εξαμήνου στο Beihang University, Κίνα, εαρινό εξάμηνο 2024-2025

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Jeonbuk National University της Ν. Κορέας στο ΑΠΘ στις 17.9.2024

Δυνατότητα σπουδών για το εαρινό εξάμηνο 2024_2025 στο The Education University of Hong Kong της Κίνας